CREU ROJA ESQUENA

Una de les peces més importants de Creu Roja és el voluntariat. El/la voluntari/ària és aquella persona que dedica una part del seu temps lliure a realitzar una acció totalment altruista. És a dir, de forma gratuïta i per als altres. Actualment a Creu Roja Tortosa, el/la voluntari/ària pot treballar en diferents àmbits, segons els seus gustos o preferències personals:

  • Àmbit d’infància: Des de l’àrea de Joventut es realitzen els projectes “Èxit escolar”, “Infància hospitalitzada” així com totes les activitats que realitza la pròpia Llar d’infants.
  • Àmbit de gent gran: En aquest àmbit s’efectuen activitats per als Programes Actius i per al programa “Sempre Acompanyats”. En ambdós projectes es realitzen tallers, formacions, sortides, visites de seguiment als domicilis i trucades de seguiment a tota la gent gran que participa als projectes. Tambè es realitzen trucades de seguiment als usuaris de Teleassistència.
  • Activitats puntuals: En aquest apartat hi haurien situades totes les activitats que no tenen una data/horari fixe. Estaríem parlant de la campanya de “Recollida de joguines”, recollida de material escolar, “Sant Jordi Solidari”, la festa de Nadal de la gent gran, la festa del Xiquet, recaptes locals d’aliments (2 cops a l’any) participació a la marató de la sang, xerrades divulgatives, concert benèfic… entre d’altres.

COM FER-SE VOLUNTARI/ÀRIA: La persona interessada a fer-se voluntària de Creu Roja, pot trucar al número de telèfon 977444444. Posteriorment es realitzarà una entrevista personalitzada, on s’informarà de tots els temes d’interès per la persona, s’explicaran més acuradament tots els projectes de voluntariat, i es resoldran dubtes.

  • Coses que cal tenir en compte:

En el moment en què una persona es fa voluntària de Creu Roja ha de realitzar una formació bàsica, on s’explica, a grans trets la història de l’entitat, tots els projectes que es duen a terme (tant a nivell de gestió com a nivell de voluntariat) i s’informa dels drets i deures que té un voluntari. 

  • El/la voluntari/ària haurà d’accedir a una formació específica, si s’escau, segons l’activitat que porti a terme a l’entitat.

 Omple les teves dades a l’apartat “CONTACTAR” per fer-te voluntari/ària o rebre més informació sobre el voluntariat.